Rakip Site Analizi, Google Sıralamasında Üst Sıralara Çıkma

Rakip Site Analizi, Google Sıralamasında Üst Sıralara Çıkma

Stok kodu: Rakip Site Analizi, Google Sıralamasında Üst Sıralara Çıkma Kategoriler: , Brand: Google Reklam Alanları

Açıklama

Anahtar Kelimeler ve Arama Motoru Sıralaması

Ne için sıralanırlar? Hangi savaşları kazanıyorlar? Ve biz aynı kavgalarda mıyız?

Rakiplerinizin neyi sıraladığını ve ne kadar yüksek olduğunu görmek size içerik ve anahtar sözcükler için anında fikir verecektir. Bir araç kullanmadan, bu bilgiyi bulmanın tek yolu akla gelebilecek her anahtar sözcüğü aramak olacaktır.

Tıklama Başına Ödeme ve Dijital Reklamcılık

Hangi ifadelere teklif veriyorlar? Reklam bütçelerini nereye yatırıyorlar? Reklamları neye benziyor?

Organik sıralamalara benzer şekilde, bir rakibin reklam harcamalarını izlemek, sizin için neyin iyi bir yatırım olabileceği konusunda size fikir verecektir. İyi yönetilen, iyi optimize edilmiş kampanyalara sahip olduklarını varsayarsak, hedef kitlenizde hangi kelimelerin ve kelime öbeklerinin ilgi çektiğini görebilirsiniz.

Yetki ve Bağlantı Popülerliği

Web siteleri ne kadar ünlü ve güvenilir? Sayfalarının sıralaması bizimkinden daha mı yüksek? Daha rekabetçi cümleleri kim hedefleyebilir?

SEO rekabet analizinin bir sonraki seviyesi, tamamen bağlantılarla ilgilidir. Diğer birçok web sitesinden bağlantı içeren siteler, özellikle de bağlantıların kendileri yüksek yetkiye sahip sitelerden geliyorsa daha yüksek yetkiye sahiptir.

Orijinal yetki ölçüsü Google’ın kendi “PageRank” değeridir ancak artık bu verileri paylaşmazlar. Dolayısıyla bu araçlar proxy ölçümleri sunar. Rakamın ötesinde, PR fırsatlarını bulmak için bu raporları kullanabilirsiniz. Bir medya sitesi veya blog bir rakipten bahsedip bağlantı verdiyse, kendinize tanıtmak için iyi bir site olabilir!

Bağlantı popülerlik verilerinin birçok kaynağı

Bağlantıları izleyen ve yetki ölçütleri sağlayan birçok araç vardır. Her birinin sayı için kendi adı vardır, ancak hepsi temelde aynı şeyi ölçer: sıralama olasılığı ve hepsi 1 – 100 arasında bir ölçek kullanır.

  • MOZ: Etki Alanı Yetkilisi
  • SEMrush: Etki Alanı Puanı
  • Alexa: Rekabet Gücü
  • Ahrefs: Etki Alanı Derecelendirmesi
  • Searchmetrics: Sayfa Gücü

Sosyal medya

En çok hangi makaleleri paylaşılıyor? Sosyal ağlarından hangisi en iyi sonuçları alıyor? İçeriğini kim paylaşıyor?

Sosyal hesapların izlenmesi kolaydır, ancak analiz edilmesi zordur. Bir bakışta, hangi belirli gönderilerin ilgi çektiğini görebilirsiniz, ancak büyük resmi araçlar olmadan görmek imkansızdır.

İçgörüler çok kullanışlıdır ve ne hakkında yazılacağı, nerede aktif olunacağı ve kiminle işbirliği yapılacağı konusunda fikirler içerir.

Trafik

Siteleri sizinkinden daha popülerse? Daha fazla trafik alıyorlar mı? Ziyaretçileri daha ilgili mi?

Size Analytics’lerine doğru bir bakış sağlayacak hiçbir araç yoktur, ancak web sitesi trafik tahminlerini almanın yolları vardır. Bu araçlar, size kimlerin daha fazla ziyaretçi çektiğini, ziyaret ettiklerinde demografik bilgileri ve davranış verilerini büyük bir resme, üst düzey bir bakışla görmenizi sağlar.

Teknoloji

Siteleri hangi çerçeve üzerine inşa edilmiştir? WordPress mi? Hangi izleme araçlarını kullanıyorlar?

Web sitesi teknolojisi şaşırtıcı bir şekilde görünür ve rakibinizin web sitesine neyin güç verdiğini ve hangi araçların ve eklentilerin cıvatalı olduğunu tam olarak bulmanızı kolaylaştıran araçlar vardır. Bu, hangi taktikleri kullandıklarını ve sizin için neyin işe yarayabileceğini görmenizi sağlar.

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Rakip Site Analizi, Google Sıralamasında Üst Sıralara Çıkma” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir